Ik ben René Boelen, 31 jaar en woonachtig in Groningen. Mijn voetbalcarrière (lees: keeperscarriere) begon in de jeugd van GVAV–Rapiditas, waar ik vanaf D1 tot en met A1 heb gekeept, om vervolgens mij geluk te beproeven bij de A-junioren van de BV Veendam en een jaar later bij de beloften. Na deze twee jaren ben ik teruggekeerd naar de amateurs van De Vogels in Groningen, waar ik tien jaar in het eerste heb gespeeld, met een uitstapje in het seizoen 2004/2005 en 2005/2006 bij Holwierde. Het seizoen 2011/2012, dit seizoen dus, ben ik overgestapt naar zaterdag 4e klasser Gronitas, wat een combinatie is van een vriendenelftal en prestige want ook dat is best verenigbaar. Het voetbal is belangrijk, maar de mogelijkheid om een weekendje weg te gaan en een keer een training over slaan is ook aanwezig.

Aangezien we in ons team van voetbal77.nl al een echte voetbalkenner hebben in de vorm van Jacob, zal ik vooral het keepersvak belichten. Hier heb ik logischerwijs ook de meeste affiniteit mee, daar ik zelf ook regelmatig een balletje vang. Of niet natuurlijk… Ik vind het vooral leuk om de mens achter de keeper te leren kennen. Wat is de drive die hen telkens weer deze unieke positie in het veld laat bekleden. En met welke visie en op welke wijze geven zij hieraan hun invulling? Wat zijn de voorbeelden van die lui die als enige met hun handen de bal aan mogen raken?

Mijn eigen drive om te keepen komt voort uit het idee om bepalend te kunnen zijn voor je team. Één geweldige redding in de laatste minuut kan het verschil maken tussen winst of verlies. Welke keeper droomt hier nu niet van? Ook het feit dat je als keeper qua kleding en spelregels afwijkt van de veldspelers en op deze manier opvalt, draagt voor mij bij aan het plezier in keepen. Zijn keepers vaak net een tikkeltje anders? Ik zoek het voor je uit!

Tot mijn verbazing houdt mijn lichaam het voor een 31 jarige nog prima vol en ik hoop daarom nog jaren te blijven keepen!
Voor vragen of leuke suggesties kun je me mailen op rene@voetbal77.nl