Mijn naam is Leoni Tromp, 23 jaar en woonachtig in Zaanstad. Ik ben geboren en getogen in het plaatsje Wormerveer.
Ik speelde niet met poppen en ik droeg nooit jurkjes. Ik wilde altijd met de jongens in bomen klimmen en voetballen en net zo zijn zoals Christian Chivu…

Vroeger ging ik vaak naar Ajax-trainingen. Mijn favoriete club van toen. Ik was altijd helemaal weg van Cristian Chivu. Zijn manier van spelen, hard, pakte regelmatig een gele of een rode kaart. Ja, zo wilde ik ook worden. Uiteindelijk ben ik wel op dezelfde positie terechtgekomen, laatste-vrouw, maar gelukkig gaat mijn maandsalaris niet op aan gele en rode kaarten.

Vanaf mijn 5e jaar zat ik al op voetbal. Bij de vereniging W.F.C (Wormerveersche Football Club) welteverstaan. In juli 2003 fuseerde WFC met een andere Wormerveerse vereniging (QSC) en werd Fortuna Wormerveer een feit. In de jeugd heb ik altijd tussen de jongens gevoetbald. Dit komt mede doordat ik op mijn 8e geselecteerd werd voor een regionaal team van de KNVB. En de KNVB stimuleerde de meiden te blijven voetballen tussen de jongens. Ik heb het altijd super naar mijn zin gehad tussen de jongens.

Ik kon goed meekomen en ik stond eigenlijk nooit aan de verkeerde kant van de lijn. We speelden over het algemeen eerste- en hoofdklasse. Op mijn 18e heb ik besloten over te stappen naar de dames afdeling van onze vereniging. Het spelen tussen de jongens werd mij fysiek te zwaar en aan het eind van
het seizoen stond ik een aantal keer wissel. Aangezien ik te fanatiek ben om het bankje warm te houden, heb ik besloten deze overstap te maken.

Ik heb van mijn 8e tot en met mijn 17e bij de KNVB gespeeld. Op mijn 14e werd ik geselecteerd voor het nationale team onder 15. Met dit team heb ik 2 interlands mogen spelen tegen onze oosterburen. Vervolgens kreeg ik een uitnodiging voor nationaal onder 17. Een week voor de selectiedag scheurde ik mijn enkelband tijdens een wedstrijd met de jongens. Hierna ben ik helaas nooit meer geselecteerd geweest voor het nationale team.

Op dit moment speel ik bij de damesselectie van Fortuna Wormerveer. Wij spelen sinds dit seizoen topklasse. Met het 2e elftal spelen we hoofdklasse. Tevens speel ik sinds 2006 in het Nederlands militair elftal. Met dit team hebben we tot nu toe elk jaar een toernooi gehad. Elk jaar hebben we een WK en om de 4 jaar doen we mee met de Militaire Olympische Spelen.

Ik ben in augustus 2011 geopereerd aan mijn voet, waardoor ik nu nog niet staat ben om te voetballen, maar ik hoop zo snel mogelijk weer binnen de lijnen te staan.