Mijn naam is Léon, geboren in het magische jaar dat Oranje Europees Kampioen werd. Al op jonge leeftijd kwam ik, dankzij mijn vader, in aanraking met voetbal. Sindsdien ben ik werkelijk verslaafd geraakt aan de sport waar men domweg achter een bal aanloopt. Ik ben jeugdtrainer, bijna bewegingsagoog en voer moderne voetbalanalyses uit, maar die mens in de mens is toch wat met het meest boeit.

Mijn “carrière” als voetballer begon als keeper en heb daarna op verschillende posities gespeeld in het veld. Mijn veelzijdige inzetbaarheid was een luxe voor de trainer maar tevens een zwakte voor mezelf. Daardoor heb ik mezelf nooit goed kunnen ontwikkelen op een vaste positie. En op dat moment was het samenspelen met vrienden belangrijker dan presteren.

Dankzij mijn vriendjes uit de klas ben ik begonnen met voetballen bij VVS uit Oostwold en heb daar alle jeugdafdelingen doorlopen. Daarna ik de overstap heb gemaakt naar SC Scheemda. Bij SC Scheemda heb ik sportief gezien een fantastische tijd gehad, kampioen geworden met de A1 en debuut gemaakt voor zaterdag 1. Maar in plaats van me te concentreren op het voetbal, had ik de verleiding gevonden in het uitgaansleven. In de periode bij Scheemda heb ik aan het trainersvak mogen ruiken en ben daar begonnen als trainer bij de pupillen. Omdat het vak “trainer zijn” mij zo fascineerde besloot ik om via mijn opleiding een trainerscursus te gaan volgen. Scheemda kon mij helaas geen stageplek bieden, VVS echter wel. En na 4 jaar besloot ik om terug te gaan naar Oostwold. Inmiddels ben ik nu trainer van VVS B1 en sinds een jaar gestopt met actief voetballen, wanneer ze me nodig hebben bij de senioren ben ik bereid mijn steentje bij te dragen.

In het dagelijks leven ben ik nog studerende en zit momenteel in de laatste fase van de opleiding Sport en Bewegen. Over een paar maand mag ik mezelf officieel bewegingsagoog noemen. Daarmee wil ik me gaan richten op de toekomst: senioren. De ambitie is om mezelf te willen door ontwikkelen tot Psycho Motorische Therapeut. De mens ín de mens inspireert me namelijk enorm. Ik houd dan ook van analyseren. Naast het analyseren van mensen, doe ik dit ook op het gebied van voetbal. In het weekend analyseer ik samen met een aantal collega voetbalanalytici van Ortec TSS in Groningen, de tot dan toe gespeelde wedstrijden in de Eredivisie.

Net als bijna iedereen in dit land, heb ook ík een mening over voetbal. Of het nu over de clubs uit de regio’s gaat of om materiaalman van Fortuna Sittard. Mijn mening over volksport nummer 1 in Nederland wil ik graag met jullie delen via Voetbal77.

Voor vragen of leuke suggesties kan je me mailen op leon@voetbal77.nl