Oranje – O17 door naar halve finale EK na bizar slot

De talenten van Oranje onder 17 wisten zich gisteren ten koste van Ierland te plaatsen voor de volgende ronde van het EK in Engeland. Het duel stond na 80 minuten voetbal nog 1-1. Omdat er zijn geen verleningen op dit toernooi, moesten strafschoppen de uitkomst brengen wie door zou gaan. Nederland wist te winnen, maar dat ging niet zonder moeite en wat geluk.

 

Miraculeus

Aan deze strafschoppenreeks zal aan het einde van het toernooi nog wel even teruggedacht worden. Nadat Oranje de eerste vier strafschoppen verzilverde en Ierland al één gemist had kreeg Chelsea spits Daishawn Redan de kans de laatste beslissende penalty te scoren. De doelman van Ierland, Jimmy Corcoran, koos de juiste hoek en pareerde de strafschop knap. Na de ontlading van de doelman mocht de keeper alsnog vertrekken. Hij stond al voor de doellijn voor de bal door Redan geraakt werd en dat mag niet. De scheidsrechter toonde de keeper van Ierland zijn tweede gele kaart en de strafschop moest opnieuw genomen worden. In de herhaling faalde de jonge Oranje spits niet en schoot de bal langs verdediger Oisin McEntee, die inmiddels op doel stond om de keeper van Ierland te vervangen. Oranje – O17 bereikt mede door het buitenkansje op bijzondere wijze de halve finale.

Oranje - O17 viert feest na de beslissende strafschop.Bron: www.uefa.com

 

Ongeslagen

De spelers van de onder 17 willen nu zeker de titel pakken. Aan zelfvertrouwen tenminste geen gebrek, want tot nu toe werd er van iedereen gewonnen. Na knappe overwinningen tegen Duitsland, Spanje, Servië en nu Ierland zal Oranje – O17 het donderdag tegen thuisland Engeland opnemen voor een plek in de finale.