niet voor iedereen is er een plek in de herberg

niet voor iedereen is er plek in de herberg

De voorbereiding is inmiddels druk begonnen en de meeste ploegen hebben hun verplichte wedstrijden tegen de amateur ploegen gehad. Vaak zijn deze wedstrijden er voor om aan regio binding te doen. Voor SC Veendam spits Danny Blaauw liep dit niet goed af. De kersverse nieuwe spits van de veenkolonialen brak tijdens de wedstrijd tegen buurtgenoot Meeden zijn sleutelbeen en zal hoogstwaarschijnlijk een poosje uit de running zijn.

Nu zijn er natuurlijk tal van spelers die nog geen onderdak hebben gevonden. Sommige spelers wachten rustig af en vertrouwen op een goede afloop. Een andere categorie zou allang blij zijn om ergens een nieuw contract te tekenen. Dat betekend inkomen. Deze spelers hebben niet zoveel te willen en gaan in de voorbereiding vaak op stage van club naar club. Er zijn ook eredivisie clubs die zich al behoorlijk hebben geroerd op de transfermarkt en zij hebben hun selectie rond. Zo hoort het ook in mijn beleving. Voor de eerste training moet de selectie op orde zijn. Er zou er altijd nog een speler bij kunnen die ze niet kunnen laten lopen of die ze niet eerder konden contracteren. Zo heeft PSV hun selectie rond met de nieuwkomers, Mark van Bommel en Luciano Narsingh. Ajax heeft Lasse Schone binnen en feyenoord heeft zijn contacten bij Manchester City weer aangeboord. Hopelijk voor de Rotterdammers blijft Ron Vlaar behouden voor de supporters van de Kuip. FC Twente heeft met hun gewilde aankoop Dusan Tadic een topper in huis weten te halen. Echter is het vertrek van Ola John een aderlating voor de tukkers.

 

‘VVV venlo heeft Seip naar de koel weten te lokken’

Ook de ploegen daarachter hebben zich weten te versterken. FC Groningen heeft goed geboerd op de transfermarkt. Zo zijn Zeefuik, Kostic, Schet, de Leeuw dit seizoen te bewonderen in de Euroborg. RKC heeft zich versterkt met Rodney Sneijder. VVV Venlo heeft ervaren verdediger Seip naar de Koel weten te lokken. Heracles Almelo is verzekerd van de diensten van Castillion. NAC is zo goed als rond met Sepp de Roover en met Ebi Smolarek. Fred Rutten, trainer van Vitesse heeft in Aissati een echte rasvoetballer binnen zijn selectie. Kortom ik kijk uit naar het volgend voetbaljaargang. welke ploegen staan er direct en welke ploegen zijn zoekende. Zoals altijd zullen er weer verrassingen zijn en dat maakt de competitie ook zo aantrekkelijk.

de kicksen zijn weer onder gebonden

Afgelopen week sprak ik tijdens mijn werk Anduele Pryor, voormalig linkspoot van Vitesse. Hij was op proef geweest bij SC Veendam. Ik vroeg hem of hij een contract had verdiend maar Pryor vertelde dat dat er niet inzat en hij vond dat het niveau hem tegenviel. Pryor afgelopen seizoen speelgerechtigd voor het tweede team van Bayern Munchen is nu in afwachting van een nieuwe stage. Ik vroeg hem waar zijn voorkeur naar uit ging, jupiler league of toch wel eredivisie? Pryor hoopte nog op een mogelijke stage bij NEC. Zo kun je maar zien dat een aardig talent wat Pryor was, nu al moeite heeft om een leuke club te vinden. Ik hoop voor hem dat hij de juiste keus maakt. Soms moet je misschien een stap naar beneden om later een stap omhoog te maken. Gelukkig is team VVCS er nog. Dit vind ik een klasse organisatie die spelers vaak nog een laatste strohalm biedt. Het enige wat de spelers zelf moeten doen is hun voeten laten spreken zodat er ook voor hun een plek in de herberg is.