De knvb heeft blind vertrouwen in van Gaal

 

“Ben ik nu degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?”, “Wij worden wereldkampioen” nou we hebben het gezien. Van Gaal wist zich voor het WK in 2002 niet te kwalificeren met Oranje. Welke uitspraken kunnen we de komende jaren verwachten van een van de beste “CLUB” trainers ter wereld? Kunnen we pittige interviews verwachten met de kritische Nederlandse journalisten of verspilt van Gaal zijn energie niet meer aan persoonlijke vetes met journalisten? Dit zijn allemaal vragen waar we de komende periode antwoorden op zullen krijgen. Na het afscheid van Bert van Marwijk rees de vraag wie de Nieuwe bondscoach van Oranje moest gaan worden. Welke trainer kan van de egootjes een hecht team maken? Eigenlijk werd het al snel duidelijk dat er een streep gezet kon worden door de naam van Ronald Koeman. De namen van Co Adriaanse, Ruud Gullit en louis van Gaal kwamen naar voren. Van deze drie is het logisch dat Louis van Gaal naar voren is geschoven door de KNVB. Waren er niet meer gegadigden geweest om de taak van bondscoach te vervullen? Foppe de Haan, Johan Neeskens, Frank Rijkaard en zo zullen er nog wel een aantal namen op het lijstje van Bert van Oostveen hebben gestaan.

 

‘Cor Pot is de aangewezen man’

 

Ik ben benieuwd of Bert van Oostveen heeft overwogen om Cor Pot de bondscoach van jong Oranje door te schuiven. Het is immers de visie om een nieuw team op te bouwen en om te gaan verjongen. Cor Pot is dan de aangewezen man. Hij is bekend met de jonge talenten en hij werkt ermee. Volgens mij hebben we dan een win-win situatie. Ook voor de egootjes van het grote Oranje zou het weleens goed en verfrissend kunnen zijn om iemand voor de groep te zetten die minder bekend is dan Louis van Gaal en zijn nieuwe assistent Danny Blind. De keus voor Danny Blind vind ik opmerkelijk. Een assistent moet een vertrouwenspersoon zijn. Iemand die makkelijk te benaderen is en die beschikt over de nodige voetbalvisie. Danny Blind heeft als trainer en als Technisch directeur bewezen dat hij niet beschikt over deze eigenschappen. Door het aanstellen van van Gaal en Blind, creëer je een hoog AJAX gehalte. Ik had graag een assistent gezien wat totaal een tegenpool van van Gaal was geweest. De KNVB neemt een bepaald risico door met van Gaal in zee te gaan. Kan van Gaal ervoor zorgen dat er een goede ontspannen sfeer in zeist ontstaat? Binnenkort kunnen we opnieuw kennis maken met van Gaal als bondscoach. 15 augustus speelt België tegen Nederland. Ik ben vooral benieuwd welke spelers de bondscoach en zijn assistent gaan selecteren. Als voetballand zullen we altijd kritisch blijven naar het Nederlands elftal toe. Kan van Gaal een goede start maken en ervoor zorgen dat Bert van Oostveen rustig in zijn stoel achterover kan leunen zodat alle mensen in Zeist blind kunnen vertrouwen op clubcoach van Gaal.