voorlopige EK sterrenelftal

Het Europees kampioenschap staat op het punt om te beginnen. De oranje gekte is in ons land al compleet. Johan Derksen en zijn schildknaap Genee hebben zelfs een plaatje opgenomen. Iedere artiest beweert dat zijn liedje het beste aanslaat tijdens ons EK. Ik ben er klaar voor en ben voor mezelf al bezig om een sterrenelftal samen te stellen. Dit terwijl er nog niet tegen een bal is getrapt. Er kunnen zo vlak voor het eerste fluitsignaal nog blessures komen of andere eigenaardigheden. In gedachten zie ik het oranje legioen al juichen bij een goal van Robin van Persie.

 

‘ik zit niet te wachten op een speler die een grote bah in zijn broek doet’

 

Tijdens het EK zullen er altijd verrassende uitslagen zijn, er zullen altijd onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden waar we het jaren later nog over hebben. Gary linker, voormalig Engels international poepte tijdens het WK van 1990 in Italië in zijn broek.

hulpmiddelen voor een grote bah

Lineker deelde dit jaren later mede . Nu is het niet zo dat ik tijdens dit EK zit te wachten op een speler die een grote bah in zijn broek doet maar toch het is een mooie anekdote. Waar zit ik wel op te wachten, dat is een vraag die ik mij de afgelopen tijd wel heb gesteld. Ik zit erop te wachten dat de topspelers excelleren en dat ze hun klasse tonen. Daarom ben ik alle landenteams bij langs gegaan en heb gekeken welke spelers ik in een elftal zou willen zien spelen. Over een aantal spelers hoef je niet eens na te denken, die dreun je net zo gemakkelijk op alsof je de tafel van 2 aan het opnoemen bent. Hoe ziet mijn elftal er dan uit:

Goal: Iker Casillas (Spanje)

Rechtsback: Philipp Lahm (Duitsland)

Centrale verdediger:  Mats Hummels (Duitsland)

Centrale verdediger: Gerard Piqué (Spanje)

Linksback: Fábio Coentrão (Portugal)

 

Controlerende Middenvelder: Xavi Hernández (spanje)

Controlerende middenvelder: Sergio Busquets (Spanje)

Rechtsbuiten: Arjen Robben (Nederland)

Aanvallende middenvelder: Andrés Iniesta (Spanje)

Linksbuiten: Cristiano Ronaldo (Portugal)

Spits: Klaas-Jan Huntelaar (Nederland)

 

Trainer: Joachim Löw

kyriakos papadopoulos

Ik ben benieuwd wie van deze toppers een goed EK zullen spelen. Ik hoop dat ik na het EK kan zeggen dat er een of meerdere verrassingen waren. Misschien krijgt Ron Vlaar van trainer Bert van Marwijk wel een kans en kan de krachtpatser van Feyenoord Europa overtuigen van zijn Kwaliteiten. Een ander speler die dit seizoen opnieuw een van de revelaties van Borussia Dortmund was is Robert Lewandowski, de Poolse spits legt toch elke keer weer met gemak het leren projectiel in het netje. Griekenland heeft ook een zeer talentvolle speler. Het is de Griekse mandekker van Schalke 04 Kyriakos Papadopoulos (20). Ik wil nog een outsider noemen en dat is de vedette van AC Milan, Zlatan Ibrahimovic. Mocht hij het op zijn heupen krijgen dan valt er wat te beleven. De zweedse ploeg zal er alles aandoen om Zlatan te ontzien in het verdedigen zodat hij energie en concentratie heeft in en rondom de zestien.

 

‘ik zit met smart te wachten op het gejubel van Johan Derksen en Genee’

 

Hoe het ook loopt ik ga genieten. Sommige oranje spelers zullen beseffen dat ze op het hoogtepunt van hun carrière zijn en dat dit wellicht hun laatste kans op succes is. Aan Bert van Marwijk en Cookie Voorn de taak om onze mannen daarvan te overtuigen. Kortom ik zit met smart te wachten op het gejubel van Johan Derksen en Genee en ook bij mij knalt uit de speakers: ‘Nederland is helemaal Oranje’