Militair wereldkampioenschap

 

De afgelopen maanden stonden in het teken van het EK en stonden alle ogen gericht op onze Oranje mannen. Terwijl het EK in volle gang was hebben de dames van het Nederlands Militair elftal de afgelopen week de laatste trainingen afgewerkt. Met bloed, zweet en tranen hebben de dames zich zo goed mogelijk voorbereid op het Militair Wereldkampioenschap te Warendorf, Duitsland. De laatste trainingen stonden in het teken van metingen, conditie en teamprestatie. TGTF  is voor de laatste keer langsgekomen om de vetmeting en conditieproef af te nemen. Dit hebben de dames goed doorstaan en er is een positieve lijn zichtbaar vanaf het begin van de voorbereiding. Daarentegen stond een andere training juist in het teken van opstelling en manier van spelen en diezelfde week zijn de dames helemaal afgebeuld tijdens een conditionele training. Er is in ieder geval voor 200% geknokt om zo fit mogelijk te worden.

 

‘we hebben het beter gedaan dan onze mannen’

 

Maandag 18 juni zijn de dames vertrokken naar Warendorf. Hier hebben ze nog 2 dagen de tijd gehad om zich voor te bereiden op hun eerste wedstrijd.
Ondertussen is de poule-indeling ook bekend gemaakt. Het is ongelofelijk, maar de eerste wedstrijd is woensdag 20 juni tegen het thuisland Duitsland gespeeld. We hebben het beter gedaan dan het grote Oranje en we hebben met 1-1 gelijk gespeeld. Precies een week na de nederlaag van onze mannen tegen de Duitsers op het EK. De dames waren uiteraard al gebrand om een betere prestatie neer te zetten dan de heren in de Oekraine.
Verder word is er vrijdag 22 juni de 2e poulewedstrijd tegen Canada gespeeld.  Deze wedstrijd is met 3-0 gewonnen en nu staan we er goed voor met 4 punten in onze poule. Zondag 24 juni zijn de Zuid-Koreanen aan de beurt.

De nummers 1 en 2 van poule A spelen tegen de nummers 1 en 2 van poule B. In poule B zitten de volgende teams:

Brazilie, USA, Frankrijk en Belgie.

Duitsland verloor vorig jaar in de finale van Brazilie op de Militaire Olympische Spelen te Rio de Janeiro. Nederland werd 3e en Frankrijk 4e. Een knappe prestatie van de Nederlandse dames en een medaille kans is op dit toernooi dus zeker wel aanwezig.

Al met al, de neuzen staan in dezelfde richting. Het Nederlands trots moet weer op peil gebracht worden na de uitschakeling van onze mannen op het EK. Dit is woensdag tegen de Duitsers begonnen. Dit komt helemaal goed, want woensdag was een goede dag voor ons.

Op de website http://cism-ger.de/4.html staan de uitslagen en is er verdere informatie te vinden omtrent het toernooi. Tevens staan hier de locaties van de te spelen wedstrijden. Warendorf ligt vlakbij de grens, dus schroom niet en kom onze militaire dames aanmoedigen!!