Goede spelers geven geen garantie voor succes

 

De Grieken mogen stemmen en beslissen over hun eigen toekomst en de toekomst voor Europa. Blijven ze behoren tot het ‘grote’ Europa of gaan ze terug naar de Griekse Drachme? Economisch gezien staat Griekenland er beroerd voor en gaat de bevolking hoe dan ook pittige tijden tegemoet. Uit de Euro en terug naar de oude vertrouwde Drachme met alle ‘corrupte’ zaken erbij. Griekenland is een belangrijk land voor Europa. Velen hebben geen benul waarom.

‘de mensensmokkelaars en of handelaars zitten klaar om hun zakken te vullen’

De rivier de Evros vormt het grootste deel van de 200 kilometer lange grens tussen Griekenland en Turkije. Griekenland weet geen raad met de vele toestroom van vluchtelingen. Mensen uit Afghanistan, Irak, Iran en ook al mensen vanuit Afrika proberen via Turkije de poort naar Europa te bereiken. Het enige wat ze dan moeten doen is de rivier de Evros over zien te steken. Is dit gelukt dan zijn ze in Griekenland en dus Europa. Nu gun ik een ieder levensgenot en een waardig bestaan. Het probleem is dat vanuit Athene de Mensensmokkelaars en of handelaars klaar zitten om hun zakken te vullen. Ze regelen valse documenten en de gelukszoekers krijgen een ticket in bijvoorbeeld een aardappelvrachtwagen. Ze krijgen dan een speciale plekje ergens diep weggestopt in de trailer en ergens in Europa, waar dan ook, eindigt de reis en dan is het ‘good luck’ voor deze mensen en red je maar. De mensensmokkelaars worden rijk van deze praktijken.

 

 

‘beide hebben nagenoeg hetzelfde kapsel met bijbehorend baardje’

 

Nu weer terug naar het Europees kampioenschap voetbal. Griekenland – Rusland. Ik heb de wedstrijd niet in zijn geheel gezien omdat ik er vanuit ging dat het een makkie zou worden voor de Russen. Tot mijn grote verbazing verloren de Russen en dit terwijl ze juist wilden voetballen. De Grieken probeerden juist niet te voetballen, iets wat ze het hele toernooi nog niet hebben gedaan. Het lijkt wel of de Griekse spelers met hun hoofd bij de Griekse Drachme zijn. Jammer vind ik dit. Dat je je als mindere ploeg aanpast aan de tegenstander dat snap ik maar dat je elke wedstrijd de arena instapt om juist niet te willen voetballen dat valt me tegen. Als speler moet dit toch geen voldoening geven. Ex Heerenveen speler SAMARAS is hier een voorbeeld van. De lange flegmatieke technicus sjokt over het veld alsof hij op zijn laatste benen loopt. Als hij weer eens een aktie in rook ziet opgaan dan kijkt hij ook nog eens verbaasd om zich heen. In de spits hebben de Grieken een hardwerkende spits zonder enige techniek of killerinstinct. Salpigidis is zijn naam en als zijn maatje Gekas in het veld komt dan ben ik de kluts kwijt. Beide hebben nagenoeg hetzelfde kapsel met bijbehorend baardje. Misschien is dit het beeld van de Grieken wat we de komende jaren vaker zullen zien en is dit een middel voor de Grieken om uit de economische malaise te geraken, ‘twee voor de prijs van een’. Hoe we het ook bekijken, het is en blijft voetbal waar alles mogelijk is. Of het nu terecht is of niet. De Grieken gaan door en de goed spelende Russen kunnen met vakantie. Ik kijk graag naar voetballers met de kwaliteiten als die van DZAGOEV. Technisch vaardig met een groot loopvermogen en niet geheel onbelangrijk, de man weet doorgaans makkelijk het net te vinden.

 

 

met johhny achterin vliegen alle ballen erin’

 

Ik ben benieuwd wat de Oranjehemden er vanavond van bakken. Ik heb het hele toernooi een positieve gedachte gehad bij ons Oranje maar toch zijn we teleurgesteld in het team en de technische staf. Ziet Bert van Marwijk niet dat Gregory van der Wiel bij lange na niet zijn normale niveau haalt. We hebben het steeds over onze voorwaartsen en over ons controlerende duo maar de verdediging schiet toch zeker tekort. Zoals radiopresentator  Edwin Evers zingt: ‘met johnny acterrin vliegen alle ballen erin’. Hoe het ook afloopt voor het Nederlands elftal, ik hoop dat de bondscoach in de toekomst op zoek gaat naar nieuwe centrale verdedigers. Ik zal hem alvast helpen door een aantal opties op te noemen: Douglas, Vlaar, Bruma, de Vrij, Gouweleeuw of gewoon Boulahrouz. Voor alle spelers die nog deelnemen aan het toernooi wil ik zeggen: ‘succes’.