Football Manager een fictief spel die de werkelijkheid benadert

werkt zeer verslavend

Welke voetballiefhebber wil nu geen coach zijn van Real Madrid of Inter Milaan.
Met het fictief spel Football Manager kan dit allemaal.
Ik speel het spel zelf nog regelmatig omdat je eigenlijk altijd wel iets nieuws ontdekt. Dit kan zijn van een club, een competitie of een bepaalde speler.
Wat is er nu mooier om als manager zelf te onderhandelen over de transfers of de contracten en de elftalstatus.
Zelf speel ik dit spel al een aantal jaren en ik ben van veel clubs de manager geweest, soms met maar ook zonder succes.
Een aantal clubs waar ik manager van ben geweest buiten de Europese topclubs zijn: Boca Juniors en Estudiantes La Plata en LA Galaxy maar ook SC Veendam en Hoffenheim. Vrij verschillend allemaal.

Ik vind het boeiend om zoveel mogelijk onbekende spelers te laten scouten. Het komt regelmatig voor dat de door mij gescoute spelers ook in realtime voetbal doorbreken.
Voorbeelden zijn: Ruben Schaken toen BV Veendam nu Feyenoord.
Mesut Ozil toen Schalke en Werder Bremen nu Real Madrid.
Stevan Jovetić toen een piepjonge speler van Partizan Belgrado en nu Fiorentina.
Bafetimbi Gomis toen AS Saint-Étienne nu Olympique Lyonnais.
Dit zijn slechts enkele spelers.

 

‘de werkelijkheid is zoveel mogelijk benaderd’

 

Wat de programmeurs heel goed hebben gedaan is de werkelijkheid te benaderen van de clubs met alles wat daarbij hoort. De tactiek, de financiën, het beleid van de directie.
Als je het spel wat langer speelt dan weet je welke talenten aan het begin van het seizoen nog anoniem zijn. Ik weet dan al dat deze spelers gaande weg het seizoen uit groeien tot belangrijke spelers. Zullen deze echte profs die Football Manager  spelen zelf ook gemotiveerd raken als ze zien dat ze grote spelers kunnen worden met dit spel?

Het mooie is dat iedere manager zijn eigen aanpak heeft. Vrienden vragen mij weleens hoe ik het liefst speel.
Ik hoef niet per se alle wereldtoppers in mijn elftal te hebben ik vind het interessanter om redelijk anonieme spelers voor “kleine”bedragen te kopen om ze zo met veel winst door te verkopen. Ook kijk ik graag naar spelers met een transfervrije status.
Bij een topclub als Chelsea of Inter Milaan hoef je weinig spelers aan te trekken. Het bulkt daar immers van het talent.
In het huidige realtime voetbal zie je dat Rusland de toekomst heeft. Ik wil dit ook gaan ontdekken met Football Manager. Kan ik de Europese topspelers verleiden naar het grote Rusland?
Ik ga het in ieder geval proberen en kom er zeker op terug. Oh ja nog een ding, het spel kan verslavend werken.