De onoverwinnelijke blik van Gattuso wordt hem bijna fataal

gattuso2-1
Het is September 2011, AC MIlan speelt tegen Lazio Roma en Gattuso verlaat geblesseerd  de Arena. Voetballers lopen vaak de meest voorkomende blessures op zoals: spierscheuringen, kwetsuren aan de enkelbanden, het kniegewricht en zo zijn er nog wel een paar op te noemen. De opgelopen blessure van Gattuso is opmerkelijk. Hij heeft na hard in aanraking te zijn gekomen met ploeggenoot Alessandro Nesta een blessure aan zijn oog opgelopen.
Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat een hersenzenuw niet optimaal functioneerde, daardoor werd zijn gezichtsvermogen aangetast. Er werd zelfs getwijfeld of er geen blijvende schade was ontstaan. Deze opmerkelijke blessure kon het eind betekenen van een mooie carriére.  Zou de wereldkampioen van 2006 ooit nog eens een balletje trappen voor zijn geliefde AC Milan?

‘The beast Gattuso werd ooit als rechtsback geposteerd’

 

Gennaro Gattuso is geboren op 09 januari 1978 te Corigliano Calabra. De mannetjesputter pur sang begon zijn loopbaan in 1994 bij Perugia.
In 1997 ging Gattuso spelen voor de Schotse topclub Glasgow Rangers. Het eerste jaar speelde Gattuso met regelmaat maar in 1998 was het zo goed als over bij de Rangers. Onze kleine Generaal, Dick Advocaat, was niet overtuigd van de kwaliteiten van Gattuso. Hij posteerde hem als rechtsback en daar kwam the Beast, Gattuso niet tot zijn recht.
Toch heeft Gattuso veel goeds over gehouden aan Schotland want hij kwam er zijn huidige vrouw tegen. Aan het eind van het seizoen vertrok the beast naar het Italiaanse Salernitana. Na dat ene jaartje trok het grote AC Milaan de stofzuiger aan. Nu nog speelt hij zijn wedstrijden in het mooie Milaan.

Gattuso is een speler waar je liever niet tegen speelt want hij is medogenloos tot op of over het randje, hij intimideert tegenstanders door zijn verbale en non verbale communicatie. De kleine man  kan behoorlijk boos en indringend kijken. Daarom is het juist zo opmerkelijk dat zijn blessure aan zijn ogen hem bijna zijn carriére heeft gekost.  De onoverwinnelijke blik van Gattuso is prachtig. De man is zo begaan met het spelletje alsof zijn leven er van af hangt. hij speelt met passie en met hem op het middenveld durft Zlatan best weleens zijn mannetje te laten lopen, wetende dat the beast dit varkentje wel zal wassen.

 

‘totale black out van the beast’

 

Op 27 december 2007 tijdens de winterstop is Gattuso samen met zijn gezin op familiebezoek in Schotland. Gattuso heeft zijn voetbaltas meegenomen en traint mee met de Rangers om fit te blijven. Was dit een publiciteitsstunt of kwam het jongetje en voetballiefhebber in Gattuso naar boven en was de wil om door te trainen tijdens de winterstop zo groot dat zelfs een familiebezoek daar niets aan kon veranderen? Tegen de media heeft Gattuso verklaart ooit weer voor de Rangers te gaan spelen maar of dit werkelijkheid gaat worden is maar de vraag?
In het Champions League seizoen 2010/2011 kreeg the beast, in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur een totale black out en kreeg het aan de stok met Joe Jordan, assistent trainer, van de Spurs. Het hele voorval leek te ontsporen maar gelukkig werd Gattuso door zijn ploeggenoten tot bedaren gebracht. Na afloop nam Gattuso de verantwoordelijkheid door te zeggen ‘ ik verloor de controle, er is geen excuses en ik neem de volledige verantwoordelijkheid’. Gattuso kreeg vijf wedstrijden aan zijn broek.

Ik hoop voor Gattuso dat hij snel weer te bewonderen is in het team van AC Milan en dat hij weer tackelt, beukt, schreeuwt en de tegenstanders de schrik aanjaagt. Italianen zijn over het algemeen prima Donna’s maar zoals Gattuso voetbalt dan is hij dat zeker niet. Het is een overlever. Hij gaf recentelijk nog aan dat hij desnoods voor niets voor Milan wilde blijven spelen.
Als liefhebber hoop ik niet dat the beast voor een modeverschijning kiest en met opvallende brilletjes gaat spelen. Mocht dit wel zo zijn dan durf ik te beweren dat er geen andere opties waren.
Gattuso gaat straks met een frisse blik het veld in en laten we hopen dat deze mannetjes putter deze zomer met de Squadra Azzura nog menig tegenstander de schrik doet aanjagen.

Genaro Gattuso, als blikken konden doden, se gli sguardi potessero uccidere